Ondernemen in Duitsland

Ondernemen in Duitsland

 
Terug naar klantenservice

Duitsland is zo'n negenenhalf keer zo groot als Nederland en heeft ongeveer vijf keer zoveel inwoners. Duitse klanten behoren verder tot de grootste online shoppers van de wereld. Dit klinkt als een aantrekkelijke afzetmarkt. Toch willen wij van EDC Wholesale u als groothandelsklant wijzen op de juridische risico's die u loopt bij het beginnen van een webshop in Duitsland.

Wanneer is het Duits recht van toepassing op uw webshop?

Wanneer u op uw website de Duitse taal gebruikt, een DE-domein voor uw website heeft of verzendkosten toont die voor Duitsland geldig zijn, blijkt dat u bereid bent aan Duitse consumenten te leveren. In dit geval zijn de Duitse rechtbanken bevoegd om het Duitse recht toe te passen. Duitsland is het enige land in Europa waar u voor rechtsfouten direct met juridische kosten te maken krijgt. Let daarom goed op de retourperiode (Widerrufsbelehrung) en zorg ook dat uw algemene voorwaarden (AGB) juridisch in orde zijn.

Abmahnung

In Duitsland kunt u een zogenaamde "Abmahnung" ontvangen. Dit is een voorafgaande schriftelijke vermaning waarmee een concurrent of consumentenbond een bepaalde handeling berispt. Dit gaat meestal over oneerlijke concurrentie of inbreuk op het consumentenrecht. Een frequent voorkomende reden voor het ontvangen van een Abmahnung, is het vergeten van de zogenaamde "grundpreis".

Grundpreis

De "Grundpreis" is de prijs van een product per 100 mL of per stuk, indien er meerdere eenheden in een verpakking zitten. Bijv. een pakje met 20 condooms dat € 10,00 kost, heeft een "grundpreis" van € 0,50 per stuk. Let er goed op dat u bij alle glijmiddelen, crèmes, condooms etc. een "grundpreis" plaatst. EDC Wholesale biedt in de productfeeds een veld met de "inhoud" van een product, waarmee u de "grundpreis" automatisch kunt laten berekenen.

Aansprakelijkheid EDC Wholesale

EDC Wholesale is in geen enkel geval aansprakelijk te stellen in het geval dat u een "Abmahnung" ontvangt.

Juridisch advies

Voor meer informatie en juridisch advies, kunt u terecht op de volgende websites. Deze bedrijven kunnen voor u een rechtsscan uitvoeren op uw Duitse website. Wij adviseren u om dit te laten uitvoeren.

SEO Shop Deutschland

Wanneer u een koppeling afneemt bij SEO Shop, dan voldoet de website aan de Duitse wetgeving. SEO Shop heeft een koppeling met enkele rechtspartijen, die zorgen dat uw rechtstekst up to date blijft. Ook biedt SEO Shop ondersteuning van de Grundpreis. Vraag bij SEO Shop naar Frank Gabriëlse.

Meer uit Dropshipping:

Terug naar klantenservice

Telefoonnummer 0598 690 453

Wij zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar

Onze klantenservice is nu gesloten!
 
Telefoonnummer