Voordelen dropshipping

De voordelen van dropshipping via EDC

 
Terug naar klantenservice

Korte levertijden

U kunt uw klanten een levertijd van één werkdag aanbieden. Vandaag voor 23:00 uur besteld, is morgen in huis. Omdat wij de bestelling dezelfde werkdag nog naar uw klant zenden, levert u minimaal één werkdag sneller dan wanneer de producten eerst naar u zouden worden verstuurd.

U heeft zelf geen voorraad

Zelf hoeft u niet te beschikken over een pand waar u producten op voorraad kunt houden. Daardoor zal uw bedrijf geen investeringskosten hebben voor de inkoop en opslag van producten. U loopt op deze manier ook geen risico dat u met onverkoopbare voorraden blijft zitten. Daarnaast blijft u flexibel in het voeren van uw assortiment. Veranderingen in het assortiment van EDC Wholesale kunnen gemakkelijk en snel doorgevoerd worden in uw eigen webshop.

U heeft geen logistieke werkzaamheden

EDC Wholesale werkt met een compleet ingericht logistiek systeem dat alles van begin tot eind voor u verzorgt. Orders worden gepicked en door middel van een scansysteem wordt gecontroleerd of de correcte producten verzameld zijn. Op deze wijze wordt de foutmarge geminimaliseerd. De producten worden verpakt in een discrete verpakking en zonder enige informatie over EDC Wholesale aangeboden aan één van onze distributeurs. Door u te ontlasten van het complete logistieke en administratieve proces, kunt u zich volledig richten op de verkoop van de producten.

U bepaalt uw eigen verkoopprijzen

U koopt de producten bij ons in tegen groothandelsprijzen. Daarbij voorzien wij u van advies verkoopprijzen die verstrekt worden door onze leveranciers. Deze prijzen zijn marktconform en concurrerend. U heeft de mogelijkheid om uw verkoopprijzen naar boven of beneden aan te passen om hiermee een hogere marge te behalen op de producten of uw klanten enige korting te bieden. Wij zijn tegen prijsdumping, dus we willen u vragen zich enigszins te houden aan de adviesprijzen.

Pakket tracering

Elk pakket wordt door ons geregistreerd alvorens het wordt aangeboden aan één van de distributeurs. Wij voorzien u van een track & trace code waarmee uw klant de status van de zending kan volgen via de site van PostNL / UPS / DHL. Eventueel kan de track & trace code rechtstreeks naar uw klant worden gemaild.

Afhandeling tijdens uw vakantie of vrije dag

U kunt zonder zich zorgen over uw bedrijf te hoeven maken op vakantie, wij zorgen namelijk dat de verzending van pakketten gewoon door gaat (indien u gebruik maakt van de API koppeling en een prepaidtegoed)

Pakbon op maat

Standaard wordt er door EDC Wholesale, naast de bestelde artikelen, een blanco pakbon meegestuurd aan uw klant. U kunt er voor kiezen om een eigen gepersonaliseerde pakbon mee te laten sturen. U kunt deze optie activeren door in te loggen en in het menu te gaan naar "Mijn gegevens". Wij bieden deze optie als extra service geheel GRATIS aan.

Uw eigen beheer module

Wij bieden naast onze logistieke service een online beheer-module aan. Hiermee kunt u de status van alle bij ons geplaatste orders volgen (in behandeling/verzonden). U heeft daarnaast constant inzicht in de verschillende facturen en eventuele creditfacturen. Voor het traceren van de pakketten kunt u hier per order ook de benodigde trackingnummers van PostNL / UPS / DHL vinden. Op die manier heeft u altijd alle gegevens bij de hand en up-to-date. Via de module vindt u ook alle feeds waarmee u onze producten, foto’s en teksten kunt importeren naar uw website. Ook kunt u hier uw prepaid tegoed opwaarderen om hiermee uw (automatische) orders te betalen.


Meer uit Dropshipping:

Terug naar klantenservice

Telefoonnummer 0598 690 453

Wij zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar

Onze klantenservice is nu gesloten!
 
Telefoonnummer